Zonweren of toch liever buitenleven?

Vrije tijd is een luxe!
De tegenwoordige consument stelt steeds meer eisen aan de vrije tijd die men in en om de woning besteedt. Quality Time is de nieuwe luxe.  Dit vind je terug in de inrichting van zowel de woning maar ook de tuin. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een fijn ingerichte buitenruimte waar je tot rust komt, en even de drukte van alledag kunt vergeten. Deze ‘Outdoor Living space’ gaat verder dan alleen het creëeren van een schaduwrijke plek.

Buitenleven in opkomst
In de loop der jaren hebben de fabrikanten van buitenzonwering niet stil gezeten. Daar waar zo’n 40 jaar geleden het knikarmscherm de standaard werd voor het creëren van schaduw op je terras en ervoor zorgde dat opwarming van de woning werd tegengegaan, zijn er nu, anno 2021, tal van terrasoplossingen die nog veel meer voordelen bieden en het mogelijk maken om echt meer buiten te gaan leven, ongeacht de weersomstandigheden. Deze oplossingen sluiten aan bij de veeleisende consument in het Nederlands klimaat.

Eenheid tussen woning en terras
Daarnaast zien we dat het luxe en sfeervolle interieur wordt doorgetrokken naar buiten, zodat dit één geheel vormt. Steeds meer mensen halen binnen naar buiten en buiten naar binnen met een terrasoplossing.  Het personaliseren van de terrasoverkapping zorgt voor een eigen unieke sfeer en uitvoering. Fraai en comfortabel tuinmeubilair, sfeervolle accessoires, mooie LED-verlichting, kwalitatieve sound via subtiele boxen en een aangename verwarming middels een gashaard of infrarood heater zorgen voor mooie lange zomeravonden. Als alles dan ook nog eens in verbinding staat met elkaar en via app kan worden aangestuurd, dan doet buiten ook voortaan volop mee in de hele woonbeleving! Je krijgt er immers een extra ruimte bij, waar je zo’n 6 maanden – en soms een langere periode, afhankelijk van de invulling en afsluiting – per jaar effectief gebruik van kunt maken. Daarnaast zorgt deze oplossing voor een economische meerwaarde van de woning.

Millenium Celeb 2

Meer genieten van comfort of denken in bezwaren?

U maakt dus in eerste instantie een keuze tussen het eenvoudigweg weren van zon en warmte op het terras en in de woning of het meer inhoud geven aan het buitenleven. Bij dit laatste dient de eerste keuze gemaakt te worden tussen vaste en flexibele terrasoverkappingen. Wel dient u in staat te zijn om “om” te denken, dat wil zeggen op conceptmatige wijze de meerwaarde te zien van de voordelen van een terrasoplossing op staanders. En daarbij niet in beperkingen te denken. Een veel gehoord bezwaar daarbij is “ik vind dit niet mooi, want ik wil geen staanders op mijn terras”.  Of “de structuur vind ik teveel aanwezig”. Als deze bezwaren prioriteit houden, zult u nooit méér inhoud aan het buitenleven kunnen geven. Indien u zich kunt realiseren dat de terrasoplossing in sfeer en uitstraling aansluit bij de woning en het lijnenspel van de achtergevel en het terras volgt, dan integreert u dit in het grotere geheel. Dan zijn deze bezwaren helemaal niet meer aan de orde.

Aan Avalon de taak om de voordelen van de verschillende terrasoplossingen op een rijtje te zetten.  Hierover meer in onze volgende blogs.