De naam en het beeldmerk - Avalon

De naam en het beeldmerk

De naam Avalon is afkomstig uit de Brits-Keltische mythologie en verwijst naar de sage van Koning Arthur. Aangezien Arthur de voornaam is van de oprichter moet hierin de link worden gezocht. Vrij vertaald staat de naam Avalon voor “een paradijselijke plek op aarde”.

In de sage is Avalon een ‘in nevelen verborgen’ eiland, gelegen vlak achter de horizon daar waar de zon ondergaat. Volgens de Arthur-sage werden op deze plek koning Arthur’s wonden verzorgd, totdat hij voldoende hersteld was om de Keltische bevolking te redden van de onderdrukkers. Volgens een bepaalde versie van de legende zou zelfs het wereldberoemde zwaard ‘Excalibur’ in Avalon zijn gesmeed.

Het prachtige beeldmerk symboliseert een levensboom.
Voor de Kelten was de levensboom een belangrijk symbool. De levensboom stond in het verleden voor evenwicht, harmonie en de onderlinge verbondenheid tussen de werelden van water, lucht en aarde. De boom zorgt voor een verbinding tussen deze drie elementen. Het symbool is ook vandaag de dag nog altijd populair, en wordt voorgesteld als een boom in een cirkel, vaak met wortels en takken die op een speciale manier bij elkaar komen in een innige verstrengeling. In moderne versies wordt het knoopwerk vaak vervangen door familienamen, waardoor dit oude icoon nog altijd een belangrijke betekenis heeft.

Klanten aan het woord

Erg prettig, het resultaat mag er zijn!

Nadat we bij een ander bedrijf niet de hulp kregen die wij nodig achtten, zijn we bij Avalon uitgekomen. Wij zochten hulp bij het maken van een bouwkundige inbouwdetaillering voor de montage van buitenjaloezieën, dit zodat alles netjes in de spouw van onze metselwerk muren (nieuwbouwwoning) weggewerkt kon worden.

Voor onze wensen bleek geen kant en klaar systeem beschikbaar te zijn zonder dat de opbergbakken in de gevel zichtbaar waren. Na meerdere afspraken, belletjes en e-mails met Avalon hebben ze, in samenwerking met producent Roma, voor ons een maatwerkoplossing voorzien en deze is inmiddels gemonteerd. Het monteren ging soepel, alles ziet er prachtig uit en functioneert perfect. Kortom wij zijn heel tevreden klanten.

Aanbevelen: Ja

Ervaring met: Buitenjaloezieën

Dhr. P. vd K.,  8-8-2021

Onze vertrouwde leveranciers

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo