De naam en het beeldmerk - Avalon

De naam en het beeldmerk

De naam Avalon is afkomstig uit de Brits-Keltische mythologie en verwijst naar de sage van Koning Arthur. Aangezien Arthur de voornaam is van de oprichter moet hierin de link worden gezocht. Vrij vertaald staat de naam Avalon voor “een paradijselijke plek op aarde”.

In de sage is Avalon een ‘in nevelen verborgen’ eiland, gelegen vlak achter de horizon daar waar de zon ondergaat. Volgens de Arthur-sage werden op deze plek koning Arthur’s wonden verzorgd, totdat hij voldoende hersteld was om de Keltische bevolking te redden van de onderdrukkers. Volgens een bepaalde versie van de legende zou zelfs het wereldberoemde zwaard ‘Excalibur’ in Avalon zijn gesmeed.

Het prachtige beeldmerk symboliseert een levensboom.
Voor de Kelten was de levensboom een belangrijk symbool. De levensboom stond in het verleden voor evenwicht, harmonie en de onderlinge verbondenheid tussen de werelden van water, lucht en aarde. De boom zorgt voor een verbinding tussen deze drie elementen. Het symbool is ook vandaag de dag nog altijd populair, en wordt voorgesteld als een boom in een cirkel, vaak met wortels en takken die op een speciale manier bij elkaar komen in een innige verstrengeling. In moderne versies wordt het knoopwerk vaak vervangen door familienamen, waardoor dit oude icoon nog altijd een belangrijke betekenis heeft.

Klanten aan het woord

Op en top geregeld

Volgens afspraak op de juiste tijd aanwezig en na een kort overleg over de geplande werkzaamheden zijn de heren aan de slag gegaan. Een paar korte vragen over de afwerking van de bekabeling en mooi op tijd waren de werkzaamheden gereed. Nog even een korte instructie over de bediening en aansluitend een correcte oplevering van de geleverde en gemonteerde producten. Volgens afspraak hebben ze al het afval opgeruimd en alles meegenomen.

Onze vertrouwde leveranciers

logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo