Wat zijn de mogelijkheden van een vouwdak?

Zit u ook het liefst buiten ongeacht de weersomstandigheden? Met een vouwdak is dit volledig mogelijk! Hierdoor kunt u het gehele jaar in stijl genieten van uw tuin. Maar wat zijn de mogelijkheden van een vouwdak?

De constructie, vervaardigd in hout of aluminium, wordt voorzien van een zonwerend en waterdicht doek, welke u – naar gelang de weersomstandigheden – met de elektrische bediening eenvoudig kunt openen en sluiten.  Qua uitvoering heeft u naast een ruime keuze in modellen de mogelijkheid om te kiezen voor wandmontage of geheel vrijstaand.

Avalon zorgt ervoor dat het vouwdak volledig past bij uw wensen en behoeften. Onze hoogwaardige vouwdaken zijn immers altijd volledig maatwerk.

Waarom een vouwdak?

Een vouwdak heeft diverse voordelen ten opzichte van andere zonwerende oplossingen. Zo is het windvast, zonwerend en volledig waterdicht. Dit komt vooral omdat het doek van een vouwdak zeer strak wordt opgespannen.

Een vouwdak geeft u maximale flexibiliteit, zodat u volledig kunt inspelen op de veranderende weersomstandigheden. Wilt u lekker in het zonnetje genieten of wenst u maximale lichtinval in de woning? Dan kan  het doek simpel worden ingeschoven. Wordt de zon te fel of begint het te regenen? In een handomdraai sluit u uw overkapping en bent u volledig beschermd.

Hoe stelt u het juiste vouwdak samen?

De mogelijkheden van onze vouwdaken zijn zeer uitgebreid. Uw keuze hangt dus af van verschillende factoren. Zoals hierboven al genoemd heeft u de keuze uit de materialen van de constructie. Gaat u voor chique onderhoudsvrij gepoedercoat aluminium of kiest u liever voor de landelijke en tijdloze charme van hout?

Verschillende vouwdaken van Avalon

De vouwdaken van Avalon zijn een investering waar u jarenlang van zult genieten.  Wij begeleiden u bovendien in het gehele proces om het vouwdak van uw dromen  te realiseren. Onze vouwdaken zijn volledig maatwerk, waardoor we deze perfect kunnen laten aansluiten op uw wensen en de omgeving waar het vouwdak wordt geplaatst.

Een goed voorbeeld van een kwalitatief vouwdak uit ons assortiment is de Corradi Maestro. Deze oersterke aluminium constructie, voorzien van een vouwdak, kan zowel aan de wand als vrijstaand worden geïnstalleerd, is standaard uitgerust met een gemotoriseerd bedieningssysteem en kan worden voorzien van sfeervolle led verlichting .

Een ander uniek vouwdak is de Corradi Pergotenda. Deze bestaat uit een houten constructie, uiteraard ook voorzien van een vouwdak. Deze onderscheidende uitstraling past perfect bij een landhuis of boerderij.

Wij kunnen naast de vouwdaken van Corradi ook, indien gewenst, de producten van Palmiye leveren. Avalon is dealer van beide merken.

Tevens heeft Avalon luxe vouwdaken voor de horeca. Hierdoor kunnen uw gasten onbeperkt genieten van uw terras. Met een vouwdak profiteert u niet alleen van een flexibele zonwering, maar ook van de betrouwbaarheid van een overkapping.

Accessoires voor uw vouwdak

Bij Avalon is het mogelijk om uw vouwdak uit te breiden met diverse hoogwaardige accessoires. Wij werken samen met merken/leveranciers in het hogere segment. De accessoires zijn gemaakt van duurzame, slijtvaste materialen en hebben uitgebreide mogelijkheden als het gaat om maatwerk.

Zo kunt u uw vouwdak laten voorzien van onder andere een schuifframe, een vaste wand, screens, tijdloze verlichting en/of een terrasheater. Alle accessoires worden uitsluitend aangeboden in combinatie met één van onze outdoor living-systemen.

Wij adviseren u graag over de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van vouwdaken en de daarbij passende accessoires. Met 16 jaar ervaring begeleiden wij u graag om te komen tot het vouwdak van uw dromen!.

Klik op de button hieronder om een adviesgesprek te plannen in onze showroom te Eindhoven.

Meer weten over de luxe vouwdaken van Avalon?

Avalon is dé specialist in het realiseren van kwalitatieve maatwerk vouwdaken. Hierdoor krijgt u uw ideale vouwdak dat past bij uw wensen, behoeften en uw buitenomgeving.

Wilt u graag meer weten over onze vouwdaken of over Avalon? Dan kunt u gerust contact opnemen met ons via de e-mail op info@avalon-outdoorliving.nl of telefonisch op 040-2952177.